MUZ KABUĞUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Merhabalar, bugün sizlerle muz kabuğunun faydaları üzerine tartışmak istiyorum. Malum günümüzde bizler için birçok fayda sağlayan meyve ve sebzeler bilinçsizce kullanılıyor, ya da asıl faydalı kısımları çöpe atılıyor. Oysa bizlerin; bizi birçok hastalığı önleyen, vücudumuza inanılmaz faydalar sağlayan ve en önemlisi de sağlığımızı daima diri tutan bitkileri, en doğru şekilde tüketmemiz gerekmiyor mu? Günümüzde bu tarz şifalı bitkilerin tüketimi, birçoğumuz tarafından ne yazık ki fazlasıyla yanlış ve bir o kadarda bilinçsizce yapılıyor. Bilinçsizce tüketilen bu meyvelerden birisi olan muzu da hemen hemen hepimiz, severek yiyoruz.

İşte bu nedenle bugün siz okuyucularımız için muz kabuğunun faydalarını ele almak istiyorum. Evet, bu konu hakkında siz okuyucularımız için detaylı bir araştırma yaptım ve yine sizler içinde “Muz kabuğunun faydaları” adlı başlığı altında da konumu dizayn ettim ve şimdide sizlerle paylaşmak adına araştırmalarıma dayanarak, tüm ayrıntılarıyla birlikte kaleme dökeceğim. Şimdi dilerseniz, anlatımıma muz kabuğunun kullanım alanları ile devam etmek istiyorum.

Muz Kabuğu Nasıl Kullanılır?

Evet, muz kabuğunun faydalarının neler olduğunu sizler için sıraladım. Ancak sıraladığım o hususlara geçmeden önce şunu bildirmek isterim ki bu konuya değindikten sonra artık muzun içerisini severek yemekle kalmayacaksınız, kabuğunu da tüketeceksinizdir. Neden mi? Çünkü muz, metabolizmayı hızlandırır ve sizi zayıflatır. Tabi bununla da kalmaz böcek ve sineklerin vücudunuzdaki ısırık bölgedeki acıyı dindirir ve kaşıntıyı önler.

Bunun için yalnızca bir parça muz kabuğunu, ısırılmış o bölgeye sürmeniz yeterli olacaktır. Ayrıca muz kabuğunun iç kısmını, dişlerinize sürmenizi tavsiye ederim. Çünkü dişlerin, doğal bir sistemle hızlıca beyazlamasını sağlayacaktır. Bunlarla beraber muz kabukları kırışıklıklardan kurtulmamıza da doğal bir imkân sağlıyor. Nasıl mı? Yüzünüzdeki kırışıklıklardan rahatsız olduğunuz bölgelere muz kabuğu koyup, yarım saat beklettikten sonra yıkayın.

Bu işlemi düzenli olarak yaptığınız sürece, farkı sizlerde göreceksiniz. Ayrıca muz kabukları rahatlatıcı bir özelliği de sahiptir. Yani kısaca doğal masaj aleti diyebiliriz. Özelliklede kemik ağrısı çekenler dizlerine ve ayaklarına muz kabuklarını koyup masaj yaparlarsa, ağrılarının zaman içerisinde yok denecek kadar azaldığını fark edeceklerdir.

Yorumlar